Åbn menuen og se sidestruktur
Søg på skforsyning.dk
Send e-mail til SK Forsyning
Indtast søgeord
Vælg søgemetode
skforsyning-logo
Du er her >

Naturgas

Billede stort:

Et naturgasfyr virker stor set på samme måde som et oliefyr.
Naturgas består primært af metan og ved afbrænding udledes der hovedsageligt kuldioxid (CO2) og vand. Naturgas udleder væsentligt mindre kuldioxid end ved afbrænding af olie.


Gasfyr bør efterses minimum hvert andet år, hvis forbruget er under 3.000 m3/år og hvert år, hvis forbruget er højere.

Et gasfyr opvarmer, ligesom oliefyr, også brugsvand.


Ved montering af en solfanger til opvarmning af varmt brugsvand, kan du i sommerhalvåret slukke for dit naturgasfyr og spare på energien.


I de fleste tilfælde er der i områder med naturgas både tilslutnings- og forblivelsespligt. Det betyder, at er du først tilsluttet naturgasnettet, så er du forpligtet til at betale de faste udgifter til gasnettet, men principielt er du ikke forpligtet til at bruge naturgassen.


Når et gasfyr skal udskiftes, er det nemmeste at erstatte det med et nyt gasfyr, da gasledningerne allerede er i huset. Hvis du bor et sted, hvor der ikke er tilslutningspligt til gasnettet, kan træpillefyr, luft-vand-varmepumpe eller jord-vand-varmepumpe være et godt alternativ, da de også bruger et vandbårent system ligesom gasfyret.


Udskiftning til jord-vand-varmepumpe kan dog kræve et stort grundareal til nedgravning af varmeslanger og er derfor ikke altid muligt.

Publiceringsdato
13. februar 2019
SK Forsyning
Telefonerne er åbne
Man-tors
08-18.00
Fredag
08-13.00
Til toppen